Mnenja uporabnikov


Mnenje veslaških reprezentantov o perilu Outwet


Matjaž Vrhovnik, nekdanji slovenski smučarski reprezentant o športnem perilu Outwet


TEST NOGAVIC V REVIJI DELO
priloga POLET: NOGAVICE ZA BOLJŠI KORAK.

Letos smo v slovenskih gorah preizkusili nogavice proizvajalca OUTWET. Čeprav je italijanski proizvajalec znan predvsem po kakovostnem spodnjem perilu, ki smo ga že preizkusili in predstavili v Poletu in je namenjen različnim športnim aktivnostim pa tudi za vsakdanjo uporabo, se tokrat predstavlja s kompresijskimi nogavicami oz. dokolenkami. Od kompresijskih nogavic je razumljivo pričakovati, da so zelo elastične, kompaktne in dobro oprimejo stopalo in nogo. Material je mešanica polipropilena, poliamida, najlona in elastana, občutek na nogi pa je kljub »stiskanju« prijeten in nemoteč.

Način izdelave skrbi za dobro zračnost nogavic, saj tudi v vročih poletnih dneh v gorah niso pretople. Na spodnjem delu so nogavice drugače tkane in stopala dodatno zaščitijo, zato zagotavljajo udoben in natančen korak. Kompresijske nogavice povečujejo pretok krvi med aktivnostjo in tudi med mirovanjem. Tako mišice dobivajo več kisika, mi pa pridobimo več moči pri vzdržljivostnih aktivnostih, kot je recimo pohodništvo; prav tako omogočajo hitrejšo regeneracijo. Prav zaradi hitrejše regeneracije je priporočljivo, da nogavice nosimo tudi po aktivnosti, med počitkom.

Nogavice so zelo dobro prestale testiranje, saj je bilo na testiranju 23 parov pohodnih čevljev. Testiranje je trajalo 14 dni in v tem času nisem dobil nobenega žulja, čeprav sem prehodil kar precej kilometrov z novimi čevlji različnih proizvajalcev in modelov ter v različnih razmerah. Naslov vsekakor drži: to so nogavice za boljši korak.


TEST Slovenske vojske MINISTRSTVO ZA OBRAMBO

Majice in hlače so se izkazale za kvalitetno in uporabno perilo, saj izredno dobro prenašajo odvečno tekočino telesa pri fizičnih naporih, poleg tega pa omogočajo vzdrževanje toplote telesa; perilo onemogoča nepotreben stik med telesom in odvečno tekočino. Kljub temu, da se je perilo testiralo po več dni, v razmerah, kjer pranje ni bilo mogoče, ni oddajalo nobenega neprijetnega vonja. Perilo je bilo testirano pri izvajanju terenskega usposabljanja z oboroženimi silami Latvije (25.8. – 10.9.2008), pohodu v visokogorje (12. – 14.12.2008), plezanju zaledenelih slapov (dne 5.1 in 6.1.2009), bivakiranju (7.- 9.1.2009). Ker se je omenjeno perilo izkazalo kot primerno za aktivnosti v gorskem svetu, smo se po testiranju odločili za nakup.
TEST Slovenske vojske MINISTRSTVO ZA OBRAMBO (*.PDF)


TEST Marko Baloh

Marko Baloh je v perilu Outwet podrl svetovni rekord v 24-urni neprekinjeni vožnji s kolesom.

Marko Baloh - OutWet

Marko Baloh

“Pred 24-urno dirko v Schotzu sem dobil priliko stestirati spodnje perilo(beri: švic majico) OUTWET. Moje več kot desetletje stare majice so odslužile svojemu namenu in majica OUTWET se je odlično izkazala tako v Schotzu kot na vseh naslednjih dirkah in treningih. Udobno počutje tekmovalca tako v vročini dneva kot v hladu noči je izjemno pomembno, še posebej pri ultra-kolesarstvu, kjer vsaka malenkost lahko vpliva na končni rezultat.”

LP, Marko Baloh


Žan Košir, profesionalni deskar na snegu ki tekmuje v svetovnem pokalu

Žan Košir

Aloha vsem ljubiteljem gibanja. Sem Žan Košir, profesionalni deskar na snegu. V pretekli zimi sem dobil zanimivo nalogo: test spodnjega perila OutWet. Za menoj so številni treningi, tako na ledenikih kot na nižje ležečih smučarskih centrih, ter 12 tekem svetovnega pokala. V pretekli zimi sem preizkusil vse mogoče razmere, ledenike, dvorane, spomladansko Ameriko, mrzlo in vetrovno Kanado, ročna pranja perila:) ipd. Zame je najpomembnejše, da me ne na zebe na eni strani, ter da ne pride do potenja na drugi. Moj OutWet je poskrbel za oboje, poleg tega pa se je tudi po pranju posušil ekspresno hitro.


Marcel RODMAN, profesionalni hokejist

Marcel Rodman

“Sem Marcel Rodman, profesionalni hokejist. Perilo OutWet uporabljam tako na ledu kot tudi na kondicijskih treningih. Je odlično predvsem zato, ker mi pozimi ohranja telesno temperaturo, hkrati pa odvaja znoj. Priporočam ga vsem, ki bi se radi dobro počutili kljub velikim naporom.”
Marcel Rodman


Članek v DELU Polet z dne 1.10.2009

Mrežica ugodja, Piše Primož Kališnik

INTERAKTIVNO ŠPORTNO PERILO OUTWET, MODEL PROTEGO ACTIVE PLP-1. PREDSTAVLJENO PO KRATKEM PREIZKUSU.

V zadnjih letih smo imeli možnost preizkusiti že mnoge vrste aktivnega športnega perila in v veliki večini primerov so bili izdelki odlični. Najboljši seveda niso poceni, a smo zapisali, da se ob primerni skrbi in vzdrževanju tako perilo lahko z nami druži več let. Čez poletje pa smo precej obremenili posebno kolesarsko (in še za kakšen šport primerno) majico, ki je po našem mnenju vrhunska po uporabnosti in tudi sijajno oblikovana.

To je majica znamke OUTWET Protego PLP-1. Proizvajalec pojasnjuje, kako je odlika tega izdelka, da zmanjšuje potenje in potrebo po pitju, izboljša mišični tonus ter daje občutek svežine in dobrega počutja. Pritrditi moramo, da je vse to, vsaj po naših občutkih, tudi res – vsaj po občutku med kolesarjenjem oz. intenzivnim športnim naporom. Majica torej izboljša počutje in imunski sistem, ki po hudih naporih nekoliko oslabi. Kako se to zgodi? Po zagotovilih proizvajalca snovi, ki jih vsebuje majica, delujejo kot energijski rezervoar za mišice – energija, nujno potrebna za mišično krčenje, se med naporom porablja optimalno. Kombinacija snovi v materialu in posebna izdelava tekstila, iz katerega je majica, zagotavljata stalno nadomestitev pomembnih soli in boljšo toplotno prilagajanje (termoregulacijo) telesa na zelo zahtevne športne aktivnosti. Z uporabo te majice bo po zagotovilih proizvajalca telesna energija koristno (optimalno) izkoriščena, športnik pa bo med vadbo ostal svež. Tako pravijo proizvajalci, mi lahko le opišemo, kar smo občutili. Sijajno počutje v majici (rekli smo že, da je oblikovno navdušujoč izdelek) med naporom in po njem, kar v športnorekreativnem žargonu pomeni, da je bilo telo suho in zračenje odlično, torej je bilo telo primerno hlajeno. Naš občutek? Zelo dobra zadeva.


Test v reviji SOKOL

TREND SPODNJEGA TERMO PERILA SE VSE BOLJ ŠIRI TUDI PRI NAS. NA TRGU JE MOČ DOBITI SPODNJE MAJICE ZA ODVAJANJE VLAGE S POVRŠJA KOŽE, PERILO, KI GREJE V MRZLIH DNEH, POZNAMO TUDI PERILO Z MIKROMAGNETI ZA HITREJŠO REGENERACIJO. TOKRAT SMO PREIZKUSILI MAJICO, KI NAJ BI ODVAJALA ODVEČNO VLAGO S POVRŠJA KOŽE, HKRATI PA Z VSEBNOSTJO VITAMINA C, MAGNEZIJA IN MALTODEKSTRINA PREKO KOŽE DOVAJALA TELESU VSE IZGUBLJENO MED AKTIVNOSTJO. PERILO PRED UPORABO PREPROSTO ZA 2 URI NAMOČITE V MEŠANICO MINERALOV, VITAMINOV IN SOLI TER JO NATO OSUŠITE. TAKO OBOGATENA MAJICA DRŽI PRIBLIŽNO 6 UR.

Aktivno perilo Outwet je izdelano iz novega in revolucionarnega vlakna Dryarn, ki je veliko bolj toplo in močno kot katero koli drugo naravno ali sintetično vlakno. Tkanina je toplejša od volne in deluje protialergijsko. Izdelek smo testirali 4 ure v suhem vremenu pri 12 stopinjah Celzija. Ugotovili smo, da majica ves čas daje občutek ugodja in optimalne toplote (optimalna termoregulacija). Občutek “suhosti” kljub intenzivno prepotenemu telesu je trajal od samega začetka testa pa vse do konca. Verjetno so se v telo absorbirale tudi vse izgubljene soli, saj kolapsa med treningom v telesu ni bilo čutiti. Glede na to, da je občutek pri nošenju za odtenek drugačen kot pri ostalih konkurenčnih majicah, verjetno vsa priporočila od proizvajalca tudi držijo – teh pa ni malo. Majica je raztegljiva (elastična) in jo je treba pri oblačenju močno potegniti čez boke in zadnjico, čeznjo pa oblečemo kolesarske hlače in majico. Tako preprečimo, da bi majica zlezla navzgor. V kolikor majico Outwet oblečemo za pohode v gore, neposredno čeznjo oblečemo tkanino, ki prepušča vlago (npr. termovelur) in šele nato oblačila z membranami, saj tako poskrbimo, da lahko perilo odvaja vlago.